Terug

Volg Vandaag Inside

Brobbey over terugkeer bij Ajax: ‘Ten Hag wilde al na één wedstrijd dat ik terug naar huis kwam'

Brobbey over terugkeer bij Ajax: ‘Ten Hag wilde al na één wedstrijd dat ik terug naar huis kwam'

5 jan 2022, 02:50

Brian Brobbey is terug in Amsterdam. De 19-jarige spits wordt een halfjaar gehuurd van RB Leipzig door Ajax. Voor de aanvaller met Ghanese roots kwam de terugkeer in Amsterdam niet als een verrassing, de jeugdinternational van Oranje heeft het afgelopen halfjaar altijd contact gehouden met zijn oude werkgever. 'Ik had altijd contact met Marc Overmars en ook met Erik. Na één wedstrijd zei Erik: het wordt tijd dat je terug naar huis komt. En daar had hij gelijk in,' vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

Brobbey speelde het afgelopen jaar weinig in Duitsland, mede dankzij het vertrek van trainer Julian Nagelsmann en de komst van de Portugees André Silva. Toch was de aanvaller niet ongelukkig in Leipzig. 'De trainingen gingen allemaal top, maar ik heb niet zoveel wedstrijden gespeeld, dat is wel jammer. Maar voor de rest; prima club, prima team, geweldige sfeer, dus ik kan er niets slechts over zeggen.'

Bij Ajax zal Brobbey het rugnummer 18 dragen. De Amsterdammer heeft goede herinneringen aan dit nummer. 'In de E1 had ik ook 18. We hadden toernooitjes, ik werd topscorer. Ik heb veel doelpunten met dat nummer gemaakt.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.