Terug

Volg Vandaag Inside

Brobbey ontvangt bosje bloemen van FC Utrecht na oerwoudgeluiden

Brobbey ontvangt bosje bloemen van FC Utrecht na oerwoudgeluiden

29 aug 2022, 12:30

FC Utrecht heeft zich bij Ajax-aanvaller Brian Brobbey verontschuldigd voor het gedrag van supporters tijdens de onderlinge competitiewedstrijd, die Ajax in Utrecht met 2-0 won. De Ajacied meldde op Instagram dat hij een bloemetje van FC Utrecht heeft ontvangen en poseerde er later mee op een door Ajax verspreide foto. "Respect FC Utrecht. Geen ruimte voor racisme", schreef Ajax erbij.

Supporters van Utrecht maakten oerwoudgeluiden nadat Brobbey de landskampioen naar 0-2 had gekopt. Brobbey had het naar eigen zeggen niet gehoord, maar werd er na de wedstrijd door zijn familie op gewezen. "Ik keek op mijn telefoon. Mijn broer meldde: ze maakten apengeluiden. Het doet me niet zoveel", aldus Brobbey. "Natuurlijk is het beledigend, maar we hebben gewonnen. En zij hebben verloren."

Ploeggenoten van Brobbey stapten naar scheidsrechter Danny Makkelie, die de stadionspeaker liet omroepen dat het afgelopen moest zijn met discriminerende spreekkoren. Makkelie legde de wedstrijd na een uur ook stil nadat er vanaf de tribune met fanatieke fans van FC Utrecht een vuurwerkbom op het veld was gegooid. De bom ontplofte in de buurt van Ajax-doelman Remko Pasveer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.