Terug

Volg Vandaag Inside

Brobbey: ‘Mijn streven is komend EK de vaste spits van Oranje te worden’

Brobbey: ‘Mijn streven is komend EK de vaste spits van Oranje te worden’

14 jan 2024, 13:56

Brian Brobbey vertelt in gesprek met De Telegraaf geraakt te zijn door de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman, maar dat hij blijft streven om komend EK de vaste spits van Oranje te worden.

Marco van Basten en Ronald Koeman hadden in november 2023 flinke kritiek op Brobbey. Vooral de uitspraken van de bondscoach raakten de Ajax-spits. “In het spelershotel van Oranje zei ik dat ik er graag met hem over wilde praten. Hij vond dat hij me meer had moeten beschermen en daarna was het ook klaar voor me.”

Brobbey hoopt dan ook over een aantal maanden de vaste spits van het Nederlands elftal te kunnen worden. "Mijn streven is komend EK de vaste spits van Oranje te worden. Maar ik moet ook realistisch zijn, want het Nederlands elftal heeft natuurlijk wel Memphis Depay lopen. Al denk ik wel dat we heel goed samen kunnen spelen: Memphis op tien en ik op negen.”

De Ajacied weet dat hij de komende maanden moet presteren om in aanmerking te komen voor de EK-selectie. “Ik denk dat ik met mijn doelpunten en assists belangrijk voor de ploeg ben geweest. Elke wedstrijd voel ik dat ik sterker word en het is aan mij om het vast te houden. Ook al ben ik pas 21, ik wil een van de leiders zijn. Dat hoort ook – vind ik – als je al honderd officiële duels in Ajax 1 hebt gespeeld", besluit Brobbey in gesprek met de krant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.