Terug

Volg Vandaag Inside

'Brobbey is een completere spits dan Giménez en De Jong'

2 dec 2023, 13:26

Wim Kieft vindt Brian Brobbey de meest complete spits in de Eredivisie. De oud-spits blikt in een nieuwe column voor De Telegraaf terug op de afgelopen Europese speelronde en was onder de indruk van het optreden van Brobbey tegen Olympique Marseille. Wim vindt de spits van Ajax dus completer dan Santiago Giménez en Luuk de Jong.

Brobbey wist tegen Olympique Marseille twee keer te scoren afgelopen donderdag. "De meeste indruk van de drie spitsen van de traditionele topdrie maakte Brobbey", zegt Wim. "Weliswaar in de Europa League, tegen een mindere tegenstander als Olympique Marseille; hij is toch de meest complete van het drietal."

Vervolgens legt Wim uit waarom hij zo'n fan is van Brobbey. "Hij bezit snelheid, heeft fysiek, kan als aanspeelpunt fungeren, alleen moet hij zijn doelpuntenmoyenne opvijzelen. In Marseille maakte hij twee geweldige goals na mooie aanvallen van Ajax."

Wim vergelijkt Brobbey vervolgens met Feyenoord-spits Giménez. "Als je hem vergelijkt met Brian Brobbey is Giménez echt een zestienmeterspits. Normaal weet hij zijn ruimte daarin te vinden, ook als het wat voller is." Brobbey scoorde in de Eredivisie tot nu toe vijf keer. De Jong maakte tien goals, terwijl Giménez maar liefst zestien keer trefzeker was.

Brian Brobbey blikte na afloop van de 4-3 nederlaag tegen Olympique Marseille in de Europa League terug op de wedstrijd in gesprek met Noa Vahle. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.