Terug

Volg Vandaag Inside

'Brobbey heeft laten zien dat hij klaar is voor het EK'

'Brobbey heeft laten zien dat hij klaar is voor het EK'

5 feb 2024, 15:20

Brian Brobbey is klaar voor het EK. Dat stelt Karim El Ahmadi in de ESPN-rubriek ‘Bellen met…’.

De analist was onder de indruk van het spel van Brobbey in de topper tussen Ajax en PSV en benoemt de spits zelfs tot Speler van het Weekend. “Hij deed het natuurlijk niet in zijn eentje, maar bijna wel", zegt El Ahmadi. “Hoe hij de ballen voorin vasthoudt is heel belangrijk voor Ajax om verder te voetballen. Ik hoor mensen steeds zeggen dat hij technisch niet goed is, maar daar ben ik het niet mee eens. Zijn aannames en kaatsen zijn technisch juist heel goed, de bal plakt aan zijn voet.”

El Ahmadi is van mening dat Brobbey een plek verdient in de EK-ploeg van bondscoach Ronald Koeman. “Iedereen zegt steeds dat je hem moet beoordelen in de grote wedstrijden. Nou, dit was een grote wedstrijd en hij heeft laten zien dat hij klaar is voor het EK."

Ajax

Naast Brobbey maakten ook de overige Ajax-spelers indruk op El Ahmadi. “PSV miste natuurlijk een aantal spelers, en bij het doelpunt van Luuk de Jong was nog genoeg aan te merken, maar over het algemeen stond Ajax eindelijk een keer goed. Als je ziet hoeveel kansen ze dit seizoen hebben weggegeven tegen clubs als PEC, Sparta en Heracles, dan was Ajax dit weekend echt goed bezig. Ze speelden op een manier die je niet verwacht in een thuiswedstrijd.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.