Terug

Volg Vandaag Inside

Brobbey durft te dromen: 'Denk dat ik belangrijk kan zijn op het EK'

Brobbey durft te dromen: 'Denk dat ik belangrijk kan zijn op het EK'

27 dec 2023, 15:19

Brian Brobbey heeft zich in de eindejaarsserie van de NOS uitgelaten over zijn ambities voor het komende voetbaljaar. De 21-jarige Ajax-spits maakte dit jaar zijn debuut bij het Nederlands Elftal in de uitwedstrijd tegen Griekenland (0-1), maar wil meer: "Ik wil erbij zijn op het EK."

Brobbey blikt terug op zijn debuut: "Dát is natuurlijk mijn hoogtepunt! Mijn debuut bij Oranje! Het smaakt naar meer. Als ik zo doorga, denk ik dat ik belangrijk kan zijn voor het Nederlands elftal op het EK."

Begin november uitte bondscoach Ronald Koeman nog kritiek op de Ajax-spits in het tv-programma Rondo. Koeman vertelde verbaasd te zijn over de zwakke eerste balaanname en de gebrekkige afwerking: "Dan vraag ik me af; wat doe je dan bij de clubs waar je hebt gespeeld?", besloot de bondscoach destijds.

In het gesprek wil Brobbey verder niets kwijt over wat hij hierover met Koeman heeft besproken: "Wat we hebben besproken nadat de bondscoach kritiek had geleverd op mij, blijft tussen ons. Maar dat we contact hebben gehad zegt wel iets natuurlijk. Ik wil erbij zijn op het EK; dat is mijn belangrijkste doel voor 2024."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.