Terug

Volg Vandaag Inside

Brobbey: 'Bij Manchester United kon ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen'

Brobbey: 'Bij Manchester United kon ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen'

14 jan 2024, 11:52

Brian Brobbey vertelt in gesprek met De Telegraaf dat hij uit dankbaarheid naar Ajax niet in is gegaan op de interesse van Manchester United, nadat de Amsterdammers hem uit zijn leiden hadden verlost bij Leipzig. "Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken”

Brobbey vertrok in de zomer van 2021 transfervrij naar RB Leipzig, wat hem door sommige fans nog steeds kwalijk wordt genomen. “Er was mij beloofd dat er geen nieuwe spits zou worden gehaald en opeens was daar Sébastien Haller, de duurste aankoop ooit”, blikt Brobbey terug. “Dat vond ik niet eens zo erg. Maar dat mij werd gezegd dat ik in principe niet aan spelen zou toekomen, maakte me boos.”

“Julian Nagelsmann had zo’n goed verhaal dat ik oprecht dacht dat ik bij Leipzig wél minuten zou maken. Nog voor het seizoen begon waren Nagelsmann en de technisch directeur die me had gehaald, Markus Krösche, weg.”

Brobbey kwijnde steeds meer weg bij Leipzig en werd na een halfjaar uit zijn leiden verlost door voormalig technisch directeur Marc Overmars. Als dank daarvoor liet Brobbey daarna zijn Ajax-hart spreken. “Manchester United wilde me hebben, maar ik wilde per se definitief terug naar Ajax. Om dat mogelijk te maken, heeft mijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez zelfs afgezien van zijn fikse percentage doorverkoop.”

Ajax dreigde nog wel even zijn hand te overspelen. “Erik ten Hag belde me en bij United kon José zijn miljoenen euro’s wel krijgen en ik een veelvoud van mijn Ajax-salaris verdienen. Maar ons besluit stond vast: we wilden naar Ajax. Ik beloof iedereen dat Ajax winst op me zal maken”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.