Terug

Volg Vandaag Inside

Britse minister van Sport tegen hervorming Premier League

Britse minister van Sport tegen hervorming Premier League

12 okt 2020, 13:25

De Britse minister van Sport Oliver Dowden is niet gecharmeerd van een plan van Liverpool en Manchester United om de Premier League te hervormen. Hij noemt het een machtsgreep die schadelijk kan zijn voor de eendracht in het voetbal.

De krant Daily Telegraph onthulde zondag een plan van de Amerikaanse eigenaren van Liverpool en Manchester United om de hoogste voetbaldivisie in Engeland terug te brengen van twintig naar achttien clubs en het bekertoernooi om de League Cup te schrappen.

De ploegen uit de Premier League zouden verder een kwart van hun inkomsten afstaan aan de clubs die in de drie lagere profdivisies van de English Football League (EFL) spelen. Het is de bedoeling dat de negen clubs die het langst in de Premier League spelen in ruil daarvoor meer macht krijgen dan nu. In de huidige structuur heeft iedere club in de hoogste afdeling evenveel macht en is een meerderheid van veertien clubs nodig om een beslissing te nemen.

'Ik vrees dat dit een machtsgreep is en ik ben er sceptisch over. Als we deze achterkamerdeals blijven houden, zullen we moeten kijken naar de manier waarop het voetbal wordt bestuurd, want dit roept vragen op. Het lijkt me urgent dat de clubs, de Premier League en de EFL zo snel mogelijk bij elkaar komen', aldus Dowden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.