Terug

Volg Vandaag Inside

Briefje van Oranje levert 35.000 euro op

Briefje van Oranje levert 35.000 euro op

18 dec 2018, 11:12

AMSTERDAM (ANP) - Het inmiddels legendarische briefje dat vorige maand een hoofdrol speelde bij de wedstrijd van het Nederlands elftal in de Nations League tegen Duitsland heeft bij een veiling van de Johan Cruyff Foundation 35.000 euro opgeleverd. Assistent-bondscoach Dwight Lodeweges had een aangepaste opstelling geschreven op het briefje, dat door bondscoach Ronald Koeman werd doorgegeven aan de spelers op het veld. Oranje stond in Gelsenkirchen met 2-0 achter, maar kwam in de laatste minuten terug tot 2-2. Verdediger Virgil van Dijk, die op advies van de technische staf in spits was gaan spelen, schoot de gelijkmaker binnen.

Kort na afloop van het duel werd het handgeschreven papiertje van Lodeweges op het veld gevonden door oud-international Rafael van der Vaart, die als analist werkt bij de NOS. De KNVB kreeg het briefje later terug en besloot het te veilen op de avond die in het teken stond van de nagedachtenis aan Johan Cruijff.

Koeman reikte het ingelijste briefje uit aan de anonieme koper, die er 35.000 euro voor neertelde. In totaal werd 330.750 euro opgehaald in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De opbrengst is voor projecten van de Cruyff Foundation in Zuid-Afrika.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.