Terug

Volg Vandaag Inside

Brief KNVB lekt uit: Eredivisie met 20 ploegen lijkt van tafel

Brief KNVB lekt uit: Eredivisie met 20 ploegen lijkt van tafel

24 apr 2020, 14:10

Vandaag wordt er een beslissing gemaakt over de afloop van de Eredivisie. De directeuren van de KNVB hebben daarom vanmorgen een mail gestuurd met een brief naar alle betaald voetbalclubs. Deze brief is inmiddels uitgelekt en de details lees je hieronder.

In de brief staan onder andere drie opties voor het eindigen van de Eredivisie omtrent de promotie- en degradatieregeling. De KNVB lijkt daar al een streep te zetten door de Eredivisie met 20 ploegen. Door de clubs hun voorkeur kenbaar te laten maken, wil de KNVB tot deugdelijke besluitvorming komen.

De KNVB heeft de mogelijkheid om het seizoen 'ongeldig' te laten verklaren. Waarbij overigens wel wordt aangetekend dat er in het overleg vrijdagmiddag ruimte is voor discussie om RKC en ADO Den Haag toch te laten degraderen en SC Cambuur en De Graafschap te laten promoveren. De uiteindelijke beslissing ligt bij Gudde en Decossaux.

Wat betreft Europese tickets lijkt het erop dat de tickets verdeeld worden op basis van de ranglijst zoals hij nu is. Dat betekent dat Ajax de Champions League in gaat, AZ voorronde Champions League speelt, Feyenoord de groepsfase van de Europa League speelt en PSV en Willem II voorronde Europa League spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.