Terug

Volg Vandaag Inside

Brian Brobbey vertrekt deze zomer bij Ajax

Brian Brobbey vertrekt deze zomer bij Ajax

3 feb 2021, 19:10

Brian Brobbey is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Ajax. De 19-jarige spits gaat zijn aflopende contract bij de Amsterdammers niet verlengen en vertrekt komende zomer.

Brobbey doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax. In oktober vorig jaar maakte hij in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2) zijn debuut in het eerste elftal. Vorige week zorgde Brobbey als invaller met een doelpunt en assist nog voor de zege op Willem II (3-1). Brobbey kwam tot dusverre zes keer in actie voor het eerste elftal en scoorde daarin twee keer. De jeugdinternational van Oranje maakte voor Jong Ajax in 29 wedstrijden zestien doelpunten.

"Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax.

Overmars was al lang in gesprek met Brobbey en zijn manager Mino Raiola. De robuuste spits, die afgelopen maandag zijn negentiende verjaardag vierde, zei afgelopen zomer nog dat hij zijn contract bij Ajax graag wilde verlengen. Overmars kreeg twee maanden geleden het gevoel dat het talent zijn zinnen op een andere club had gezet.

Ajax ontvangt na dit seizoen geen transfersom voor de geboren Amsterdammer, die de eerste spits na Patrick Kluivert moest worden die overtuigend door zou breken vanuit de eigen opleiding. Aanvallers als Donyell Malen en Steven Bergwijn vertrokken ook bij Ajax voordat ze het eerste elftal hadden bereikt. Ajax nam afgelopen week ook al afscheid van de talentvolle spits Julian Rijkhoff (16). Hij vervolgt zijn loopbaan bij Borussia Dortmund.

Trainer Erik ten Hag hoopte afgelopen week nog dat Brobbey toch nog zou blijven. "De club heeft veel in hem geïnvesteerd en hem echt beter gemaakt", zei hij. "Wat is nu mooier voor een Amsterdamse jongen om bij Ajax je profavontuur te beginnen om vervolgens mogelijk een paar jaar later naar een mooie buitenlandse club te vertrekken?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.