Terug

Volg Vandaag Inside

Brian Brobbey leidt Ajax naar zege op RKC Waalwijk

Brian Brobbey leidt Ajax naar zege op RKC Waalwijk

21 jan 2024, 18:50

Ajax heeft de jacht op de derde plaats van de Eredivisie geopend. De nummer 5 van de ranglijst won de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (4-1) en verkleinde de achterstand op FC Twente en AZ.

Ajax heeft nu 6 punten minder dan het als derde geklasseerde FC Twente, dat zaterdag van NEC verloor (1-0). De achterstand op AZ, de nummer 4 van de competitie, is teruggebracht naar 3 punten. De club uit Alkmaar bleef zaterdag tegen PEC Zwolle steken op een gelijkspel (2-2).

Brian Brobbey leidde de inhaalrace van Ajax tegen RKC. De spits opende in de 9e minuut de score, na een voorzet van Steven Berghuis en een geplaatste kopbal van Steven Bergwijn. Hij maakte in de 35e minuut ook het tweede doelpunt van Ajax (2-1), na een mooie lichaamsbeweging. Brobbey wordt steeds belangrijker voor zijn ploeg. Hij is voortdurend aanspeelbaar met een verdediger in zijn rug. Je moet een sterke verdediger zijn om hem van de bal te zetten.

Brobbey viert op 1 februari zijn 22e verjaardag. Hij heeft al 34 keer voor Ajax in de Eredivisie gescoord. Alleen Rafael van der Vaart trof namens zijn favoriete club vaker doel (50) voor zijn 22e verjaardag. Brobbey had waarschijnlijk vaker voor Ajax mogen juichen als hij voor het seizoen 2021/2022 niet naar RB Leipzig was vertrokken.

Michiel Kramer maakte in de 15e minuut gelijk voor RKC (1-1). De spits heeft al zeven doelpunten tegen Ajax in de Eredivisie gemaakt. Dat is hem tegen geen enkele andere club gelukt. Ajax miste de geblesseerde verdedigers Josip Sutalo, Borna Sosa en Gáston Ávila. De 19-jarige Tristan Gooijer verscheen voor het eerst in de Eredivisie aan de aftrap. Hij maakte een betere indruk dan Ar'Jany Martha, die als linksback opnieuw niet kon camoufleren dat hij nog niet zo lang geleden als rechtsback in de jeugd speelde. Gooijer viel wel uit met een knieblessure.

Ajax verdedigde af en toe op een manier die het ergste doet vrezen voor de thuiswedstrijd van over twee weken tegen de riante koploper PSV. Maar Kristian Hlynsson zorgde voor opluchting in de ArenA door in de 64e minuut met een geplaatst schot de derde treffer te maken. Ajax mocht 6 minuten later een strafschop nemen na een handsbal van Dario van den Buijs. Bergwijn gunde Brobbey zijn derde doelpunt. Maar doelman Etienne Vaessen stopte de inzet van de spits. Berghuis maakte in de slotfase alsnog de vierde treffer van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.