Terug

Volg Vandaag Inside

'Brian Brobbey gaat onze beste spits worden in de komende tien jaar'

'Brian Brobbey gaat onze beste spits worden in de komende tien jaar'

10 dec 2023, 10:55

Aad de Mos is er in Goedemorgen Eredivisie van overtuigd dat Brian Brobbey de beste Nederlandse spits gaat worden voor de komende tien jaar. "Dat kan ik je op een briefje geven."

De Mos zag Brobbey in het Eredivisie-duel met Sparta (2-1) opnieuw een belangrijke rol hebben voor Ajax. De spits opende vroeg in de wedstrijd de score en kreeg vlak voor rust ook een strafschop mee. “Dit is de eerste keer, daarom is hij zo uniek, dat we in Nederland een spits hebben die het met kracht kan. Wij zijn altijd gewend aan Johan Cruijff, Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert, Ruud Gullit. Dat zijn mooie spitsen, maar dit is een heel ander type, dus dan weten ze eigenlijk niet wat ze er mee aan moeten. 'Hij doet dit niet goed, hij doet dat niet goed. Hij werkt niet goed af', maar het is een jongen van 21 jaar, hè. Hij gaat wel onze beste spits worden in de komende tien jaar. Dat kan ik je op een briefje geven. Hij gaat ons ook verder brengen bij het Nederlands elftal”, aldus een lyrische De Mos.

Ajax moet donderdag winnen van AEK Athene om na de winter verder te gaan in de Conference League. De Mos is ervan overtuigd dat Brobbey hier ook een belangrijke rol in gaat spelen. “Als je ziet hoe hij aan het sleuren aan het trekken is. Dat gaat hij ook donderdag weer doen. Hij gaat Ajax kwalificeren tegen AEK Athene. Schrijf dat ook maar op.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.