Terug

Volg Vandaag Inside

Brenet helpt FC Twente aan uitzege op Vitesse

2 mrt 2024, 22:05

Joshua Brenet heeft FC Twente aan een zwaarbevochten uitzege op Vitesse geholpen. De rechtsback tekende in de 79e minuut voor het winnende doelpunt in Arnhem (1-2).

Zo blijft FC Twente de nummer 3 van de Eredivisie. Vitesse staat een week na de uitzege op Excelsior (1-2) nog steeds op de voorlaatste positie van de ranglijst.

Ricky van Wolfswinkel bezorgde Vitesse in 2017 de KNVB-beker met twee treffers in de finale tegen AZ. De spits juichte in de vierde minuut ook niet overdreven na zijn openingstreffer voor FC Twente. Van Wolfswinkel was in de negende minuut opnieuw lief voor zijn oude club. Hij mocht alleen richting het doel dribbelen maar stuitte op doelman Eloy Room.

Vitesse werd slechts eenmaal gevaarlijk voor rust. De handige dribbelaar Anis Hadj Moussa verraste Michel Vlap met enkele schijnbewegingen en wilde Mica Pinto bereiken. Robin Pröpper, de in Arnhem geboren aanvoerder van FC Twente probeerde dat te voorkomen. Maar hij werkte de bal ongelukkig in eigen doel (1-1).

Vitesse werd sterker in de openingsfase van de tweede helft. Maar Amine Boutrah stuitte op doelman Przemyslaw Tyton, de vervanger van afwezige Lars Unnerstall. En Kacper Kozlowski schoot op de paal. Doelman Room van Vitesse voorkwam vervolgens dat de ingevallen Myron Boadu scoorde. Hij was even later wel kansloos op een inzet van Brenet, die de bal met enig geluk voor zijn voeten kreeg.

René van der Gijp gaf onlangs in Vandaag Inside aan te hebben genoten van Vitesse-speler Anis Hadj-Moussa, bekijk het fragment over Anis Hadj-Moussa in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.