Terug

Volg Vandaag Inside

BREAKING: Peter Bosz ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen

BREAKING: Peter Bosz ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen

23 mrt 2021, 11:16

Peter Bosz is niet langer trainer van Bayer Leverkusen. Het ontslag volgt twee dagen na de 3-0-nederlaag van zijn club tegen Hertha BSC. Het was de derde nederlaag in de laatste vier competitieduels, terwijl de club vorige maand ook door het Zwitserse Young Boys werd uitgeschakeld in de Europa League. Behalve Bosz hoeven ook zijn assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas zich niet meer in Leverkusen te melden.

Leverkusen presenteerde meteen een opvolger. De Duitser Hannes Wolf komt over van de Duitse voetbalbond waar hij de nationale ploeg onder 18 jaar onder zijn hoede had. Hij is aangesteld tot het einde van het seizoen.

Bosz, eerder onder meer werkzaam als coach bij Ajax, weigerde zondag na de nederlaag in Berlijn in te gaan op zijn positie. Die wankelde omdat de ploeg na een goede competitiestart steeds verder wegzakte in de Bundesliga. Leverkusen was in december nog koploper maar vindt zichzelf inmiddels terug op de zesde plaats. Zicht op deelname aan de Champions League volgend seizoen lijkt inmiddels verdwenen, de club moet zelfs oppassen helemaal buiten de plaatsen te vallen die recht geven op Europees voetbal. Op de vraag of hij dacht bij de eerstvolgende competitiewedstrijd na de interlandperiode nog op de bank te zitten, antwoordde Bosz slechts met ja.

"Gezien de voetbaltechnische ontwikkeling van de afgelopen weken zijn we tot de conclusie gekomen dat het ontslag van Peter Bosz niet meer te vermijden was", verklaarde technisch directeur Rudi Völler. "De 3-0-nederlaag van zondag was helaas kenmerkend. Onze ploeg vervalt steeds in hetzelfde patroon. We zijn er niet in geslaagd de steeds terugkerende fouten te voorkomen. Na een zakelijke en open analyse van de situatie hebben we, hoezeer we Peter Bosz ook waarderen, besloten tot deze stap te komen."

Bosz (57) was sinds december 2018 in dienst van Bayer Leverkusen. De oud-voetballer van onder meer Vitesse, RKC en Feyenoord, debuteerde in 2002 als hoofdtrainer bij De Graafschap in het betaalde voetbal. Daarna werkte hij onder meer bij Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Met die laatste club bereikte hij in 2017 de finale van de Europa League waarin Manchester United te sterk was. Het attractieve spel van de Amsterdammers leverde Bosz een contract op bij Borussia Dortmund waar hij echter al na een half jaar werd ontslagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.