Terug

Volg Vandaag Inside

Breaking: Koploper Leclerc crasht tijdens GP van Frankrijk

Breaking: Koploper Leclerc crasht tijdens GP van Frankrijk

24 juli 2022, 15:37

Ferrari-coureur Charles Leclerc is in de Grote Prijs van Frankrijk in de Formule 1 uitgevallen door een crash. Vanuit leidende positie vloog de concurrent van Max Verstappen om de wereldtitel uit de bocht in de achttiende ronde.

Leclerc, die vanaf poleposition was gestart, belandde met zijn auto in de banden aan de zijkant van de baan. De 24-jarige Monegask kon zonder grote problemen zijn wagen verlaten. Verstappen, die als tweede aan de race was begonnen, was net de pits in geweest voor nieuwe banden, waardoor hij was teruggevallen naar de zevende plaats.

Andere coureurs gingen na de crash van Leclerc, toen de safetycar op het circuit reed, de pits in. Toen kwam Verstappen voor het eerst in de race aan de leiding.

De Nederlandse wereldkampioen gaat aan de leiding in de WK-stand, met 38 punten voorsprong op Leclerc, die twee weken geleden in Oostenrijk de vorige race won.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.