Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman tekent voor twee jaar bij zijn droomclub Barcelona'

'Koeman tekent voor twee jaar bij zijn droomclub Barcelona'

17 aug 2020, 21:13

Ronald Koeman is de nieuwe trainer van FC Barcelona. Bronnen binnen de club melden aan onze redactie dat de 57-jarige Zaandammer voor twee jaar tekent. Koeman neemt Alfred Schreuder mee als assistent naar Camp Nou.

Barcelona is bereid de afkoopclausule die Koeman in zijn contract heeft staan bij de KNVB te betalen. Dit gaat om een miljoenenbedrag, maar het principe-akkoord tussen Koeman en Barcelona is al beklonken. Koeman wordt de opvolger van de ontslagen Quique Setién, die de geschiedenis ingaat als de trainer die met 2-8 verloor van Bayern München.

Volgens het AD komt de overstap van Koeman geheel onverwachts bij de KNVB. 'Voor Koeman zelf was de onzekerheid rondom corona bepalend voor zijn keuze: als bondscoach heeft hij de afgelopen acht maanden vooral thuis gezeten. Of het EK komende zomer alsnog doorgaat, is bovendien nog maar de vraag. Bij Barcelona kan de trainer wél direct zijn energie en ambities kwijt', zo schrijft de krant.

De top van de KNVB komt de komende uren bijeen om de financiële afwikkeling, en de nabije toekomst, te bespreken. Oranje speelt al op 4 september zijn eerste interland tegen Polen in de Nations League. De kans is reëel dat de eerste interlands ‘intern’ worden opgelost met assistent-bondscoach Dwight Lodeweges. Richting het EK zoekt de KNVB wel naar een opvolger voor Koeman.

vorig jaar werd al bekend dat Koeman een speciale Barcelona-clausule in zijn contract had staan bij de KNVB. De bondscoach ontkende dit in eerste instantie, maar kwam daar later op terug. Volgens Johan Derksen maakte dit 'leugentje om bestwil' de bondscoach onbetrouwbaar. Bekijk hieronder de beelden!

Johan vindt Koeman 'onbetrouwbaar' na leugentje om bestwil
3:20
Johan vindt Koeman 'onbetrouwbaar' na leugentje om bestwil

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.