Terug

Volg Vandaag Inside

BREAKING: Dit is de Nederlandse songfestivalinzending

BREAKING: Dit is de Nederlandse songfestivalinzending

10 jan 2020, 15:56

De geruchten zongen al een tijdje rond, maar zijn nu ook officieel bevestigd. Niet Johan Derksen, maar Jeangu Macrooy gaat Nederland in mei in eigen land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS vrijdag bevestigd.

De 26-jarige Jeangu komt uit Suriname en woont sinds 2014 in Nederland. 'We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is', zegt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. 'De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.'

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Dat begon toen NPO Radio 2-dj Timur Perlin zondag vertelde dat Nederland een zanger gaat insturen van wie de naam met een J begint.

Op de sociale media-kanalen van Veronica Inside werd ook gestemd over wie de Nederlandse inzending moest worden. Daarbij kwam Johan Derksen als winnaar uit de bus. Johan heeft in het verleden zijn potentie al ruimschoots bewezen met het héérlijke nummer 'Nederland Is Helemaal Oranje'. Hij moet nu echter de eer laten aan Jeangu.

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Rotterdam Ahoy.

VIDEO - René zingt mee met Songfestivalnummer Duncan Laurence

René zingt mee met Songfestivalnummer Duncan Laurence
3:37
René zingt mee met Songfestivalnummer Duncan Laurence

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.