Terug

Volg Vandaag Inside

BREAKING: Alle Eredivisieduels van zondag afgelast vanwege code rood

BREAKING: Alle Eredivisieduels van zondag afgelast vanwege code rood

6 feb 2021, 15:47

Het verwachte winterweer heeft de KNVB doen besluiten alle duels in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie van zondag af te gelasten. Ook de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, die onder het gesloten dak van de Johan Cruijff ArenA had kunnen worden gespeeld, gaat niet door. Het gaat in de Eredivisie verder om de duels FC Groningen - Feyenoord, Willem II - ADO Den Haag en VVV-Venlo - Sparta Rotterdam.

Het KNMI heeft voor zondag voor het hele land code rood afgekondigd vanwege slecht zicht, snijdende kou en de kans op vorming van "verkeersbelemmerende" sneeuwduinen. Dit kan met name voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren.

"Ondanks dat er zonder publiek wordt gespeeld, wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen", stelt de voetbalbond, die vrijdag al drie eredivisieduels die zaterdagavond op het programma stonden naar de middag verplaatste vanwege verwachte sneeuw en ijzel.

In de eerste divisie gaan zondag de duels Helmond Sport - Almere City en Telstar - NAC Breda niet door.

De afgelaste wedstrijden worden op korte termijn opnieuw ingepland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.