Terug

Volg Vandaag Inside

Brazilië nieuwe nummer één op wereldranglijst, Nederland tiende

Brazilië nieuwe nummer één op wereldranglijst, Nederland tiende

31 mrt 2022, 12:35

De Braziliaanse voetballers hebben België afgelost aan kop van de wereldranglijst. De 'Rode Duivels' voerden de ranglijst van de FIFA sinds het najaar van 2018 aan. Na de interlands van de afgelopen weken heeft Brazilië de eerste plek overgenomen.

Mexico, dat zich woensdag plaatste voor het WK in Qatar, kwam de top 10 binnen. De Mexicanen klommen van de twaalfde naar de negende plaats, één plek boven het Nederlands elftal dat na de oefeninterlands tegen Denemarken (4-2) en Duitsland (1-1) op de tiende positie bleef staan. Denemarken zakte van negen naar elf.

De FIFA maakt op basis van de wereldranglijst de indeling van de vier potten voor de WK-loting, vrijdag in Doha. Eerder in de week werd al duidelijk dat Oranje in pot 2 zit. Pot 1 bestaat uit gastland Qatar en de eerste zeven landen van de wereldranglijst die zich hebben geplaatst voor het WK: Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal.

Europees kampioen Italië, de nummer 6 van de wereld, wist zich niet te kwalificeren voor het WK. De Italianen verloren in de play-offs van Noord-Macedonië. Oranje plaatste zich als groepswinnaar voor de mondiale eindronde.

De loting begint vrijdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. Eerst worden de landen uit pot 1 verdeeld over de acht groepen. Qatar voert in ieder geval als gastland poule A aan. Daarna worden achtereenvolgens de balletjes uit pot 2, 3 en 4 getrokken.

Het deelnemersveld van het WK is nog niet helemaal compleet. Van de 32 deelnemers zijn er 29 bekend. Uit Europa komt er nog één land bij (Wales, Schotland of Oekraïne) en in juni zijn twee intercontinentale play-offs. Vijf van de acht poules tellen twee Europese ploegen. Teams uit andere werelddelen dan Europa worden tijdens de loting gescheiden.

De FIFA heeft acht prominenten uit de voetballerij gevraagd om te helpen bij de loting, onder wie de oud-wereldkampioenen Cafú en Lothar Matthäus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.