Terug

Volg Vandaag Inside

Brazilië in rouw om overlijden Pelé: 'Onze Koning van het voetbal'

Brazilië in rouw om overlijden Pelé: 'Onze Koning van het voetbal'

29 dec 2022, 21:01

Pelé was volgens de Braziliaanse voetbalbond (CBF) veel meer dan de grootste sportman aller tijden. Dat schrijft de CBF op Instagram, naar aanleiding van het overlijden van de 82-jarige oud-voetballer.

"De CBF betreurt de dood van Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. Onze 'Koning van het Voetbal' was de ultieme exponent van een zegevierend Brazilië, dat moeilijkheden nooit uit de weg ging", aldus de Braziliaanse bond. "Pelé, een zwarte jongen, arm en geboren in Três Corações, liet ons zien dat er altijd een nieuw pad is. Hij beloofde zijn vader een wereldtitel, maar hij gaf ons er drie, naast zijn 95 doelpunten in 113 wedstrijden."

De CBF sluit af met: "De Koning gaf ons een nieuw Brazilië en we kunnen hem alleen maar bedanken voor zijn nalatenschap. Dank je wel, Pelé."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.