Terug

Volg Vandaag Inside

Brandstofchaos bereikt nieuw dieptepunt: tankstations net over de grens zitten zonder benzine

Brandstofchaos bereikt nieuw dieptepunt: tankstations net over de grens zitten zonder benzine

6 juni 2022, 19:14

De torenhoge benzineprijzen in Nederland eisen nu ook in Duitsland hun tol. Doordat veel Nederlanders net over de grens hun auto vol tanken, zaten twee Duitse tankstations maandagmiddag zonder benzine. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het gaat om de Argos-stations in Wyler en Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen. Uit de pompslangen van het station in Wyler stroomt nog wel diesel en super+, in Kranenburg is de volledige brandstofuitgifte gestaakt. Het pompstation is met rode-witte linten afgezet. 'We zijn helemaal door onze gewone benzine heen. De E5 en E10 zijn allebei op,' vertelt Laura Wellen van het tankstation Wyler aan het AD.

In totaal heeft de pomp van Laura 45.000 liter benzine in één dag verkocht. De 15.000 liter E10 was vanochtend vroeg al leeg, later op de dag raakte ook de 30.000 liter tank E5 leeg. Pas aan het einde van de middag arriveerde de bevoorradingswagen met een nieuwe lading brandstof. 'De meeste klanten reageren heel rustig. Ze tanken gewoon Superplus (98, DR.), dat is nog steeds voordeliger dan de benzine in Nederland,' stelt de eigenaresse van het tankstation in Wyler.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.