Terug

Volg Vandaag Inside

Boze Tadic zorgt voor ophef: 'Ons kampioenschap is afgepakt'

Boze Tadic zorgt voor ophef: 'Ons kampioenschap is afgepakt'

25 apr 2020, 13:24

Dusan Tadic vindt het niet kunnen dat de KNVB Ajax niet als kampioen heeft aangewezen. De Serviër is zwaar teleurgesteld in het mislopen van de kampioenschaal, zo laat hij weten tegenover Ajax Life. De aanvaller zorgde voor ophef op Twitter en was zelfs even trending topic.

'Ook onder deze omstandigheden moet je tot kampioen worden uitgeroepen. Ik vind het prima dat de competitie is gestopt, maar de nummer één is de nummer één', meent Tadic. 'We hebben vooraf met alle clubs regels afgesproken. De regels stellen dat het doelsaldo telt en niet het onderling resultaat. Als we onderling resultaat hadden afgesproken, was AZ de terechte kampioen. Ik had met de schaal onze supporters blij willen maken.'

'Allebei kampioen is voor mij ook geen optie, want er is een verschil gemaakt', zegt Tadic. 'Dat verschil is het doelsaldo. En we hebben afgesproken dat doelsaldo telt bij een gelijke stand. Voor mij is het dan heel simpel en moet Ajax tot kampioen worden uitgeroepen. Deze prijs is ons afgepakt.'

Ook Hakim Ziyech heeft laten weten dat hij baalt van de gemiste landstitel. 'Dat doet zeker pijn', zegt Ziyech op de website van zijn club. 'Dat hoor je van de andere jongens ook. Er wordt geen schaal uitgereikt. Ik ga weg aan het einde van het seizoen en had het mooi willen afsluiten. Dat is echt zonde', aldus de international van Marokko, die belooft terug te komen naar de Johan Cruijff ArenA om afscheid te nemen van de supporters van Ajax.

Op Twitter spuwen veel mensen hun gal over de uitspraken van de aanvoerder van Ajax en hij werd zelfs even trending. Men begrijpt niet dat hij in de huidige situatie zulke uitspraken kan doen. 'coronalul van het jaar', zegt iemand op Twitter.

Sportmarketeer Chris Woerts voorspelde gisteravond tijdens de uitzending dat Ajax niet de geldkraan opendraait om andere clubs financieel te hulp te schieten. Bekijk hieronder het fragment.

VIDEO - ‘Ajax ziet niets in richtlijn en staat veel lager percentage van inkomsten af’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.