Terug

Volg Vandaag Inside

Bournemouth ontslaat trainer na 9-0-nederlaag tegen Liverpool

Bournemouth ontslaat trainer na 9-0-nederlaag tegen Liverpool

30 aug 2022, 10:17

De Engelse voetbalclub Bournemouth heeft enkele dagen na de met 9-0 verloren competitiewedstrijd tegen Liverpool hoofdtrainer Scott Parker ontslagen. Bournemouth staat met 3 punten uit vier duels op de zeventiende plek in de Premier League.

Onder leiding van Parker, oud-international van Engeland, promoveerde Bournemouth afgelopen seizoen naar de Premier League. "Onze promotie onder zijn leiding zal altijd herinnerd worden als een van de meest succesvolle in onze geschiedenis", zegt Maxim Demin, de Russische eigenaar van de club.

Desondanks besloot hij Parker na de nederlagen tegen de topclubs Manchester City (4-0), Arsenal (0-3) en Liverpool te ontslaan. Bournemouth was het seizoen begonnen met een zege op Aston Villa (2-0). Parker, oud-speler van onder meer Chelsea, West Ham United, Tottenham Hotspur en Fulham, is de eerste trainer die dit seizoen wordt ontslagen in de Premier League.

Assistent Gary O'Neil heeft voorlopig als interim-trainer de leiding bij Bournemouth. De club versterkte zich deze zomer met de Argentijnse verdediger Marcos Senesi van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.