Terug

Volg Vandaag Inside

Botman verslaat met Lille het AC Milan van Zlatan

Botman verslaat met Lille het AC Milan van Zlatan

6 nov 2020, 00:10

AC Milan heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren. De verrassende koploper uit de Italiaanse competitie ging donderdag in de Europa League met duidelijke cijfers ten onder tegen Lille, de huidige nummer twee uit Frankrijk: 0-3.

Het was voor Milan de twaalfde officiële wedstrijd sinds het voetbal halverwege september weer van start ging. Zowel in Europa (voorronden en hoofdtoernooi) als de competitie ging het het elftal van trainer Stefano Pioli uitstekend af. In de Serie A is de voorsprong op nummer twee Sassuolo na zes wedstrijden twee punten.

Lille maakte aan de ongeslagen reeks overtuigend een einde. De Turk Yusuf Yazici maakte alle doelpunten, waarvan de eerste uit een strafschop. Sven Botman had een basisplaats bij Lille en hij zorgde er met zijn ploeggenoten voor dat Zlatan Ibrahimovic niet tot scoren kwam. De Zweedse aanvaller werd na een uur spelen gewisseld.

In dezelfde poule verloor Celtic van Sparta Praag: 1-4. Lille leidt na drie speelronden met zeven punten, Milan is tweede met zes punten.

In groep B was Arsenal in Londen met 4-1 te sterk voor Molde FK uit Noorwegen. De ploeg van coach Mikel Arteta heeft met negen punten de volgende ronde in zicht. Molde blijft staan op zes punten en is tweede. Leicester City volgde in poule G het voorbeeld van Arsenal en won met 4-0 van het Portugese SC Braga. Leicester heeft na drie duels ook negen punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.