Terug

Volg Vandaag Inside

Botman is voor een weekje geen fan van Ajax

Botman is voor een weekje geen fan van Ajax

17 feb 2021, 19:22

Sven Botman speelt een speciale wedstrijd als hij het donderdagavond met Lille opneemt tegen zijn oude club Ajax in de Europa League. "Ik heb daar zo'n 10 jaar gevoetbald", zegt hij. "Ik ben en blijf fan van Ajax. Alleen nu even niet. Het lijkt me logisch dat ik er alles aan ga doen om van ze te winnen."

Ajax wilde Botman afgelopen zomer helemaal niet kwijt. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zag toekomst in de 1,93 meter lange centrale verdediger uit Badhoevedorp. Botman werd teruggehaald naar Amsterdam, na een seizoen op huurbasis voor Heerenveen te hebben gespeeld. Hij mocht ook een nieuw en verbeterd contract onderteken.

"Maar ik was na Daley Blind en misschien ook Lisandro Martínez nog steeds tweede of derde keus voor de positie links centraal achterin", vertelt de jeugdinternational. "Je weet nooit hoe het bij Ajax was gelopen. Maar ik zag bij Lille veel meer perspectief. Ik kan me in de Franse competitie ook goed ontwikkelen. Je speelt hier niet tegen de minste spitsen. Achteraf gezien kan je zeggen dat mijn keuze voor Lille vooralsnog erg goed is uitgepakt."

Lille is al ruim 600 minuten zonder een tegentreffer in verschillende competities. Als je het aan veel supporters van de Franse club vraagt, is daar een belangrijke reden voor. Botman ontwikkelt zich zo stormachtig dat de kans bestaat dat hij komende zomer al naar de Premier League vertrekt. Niet voor een bedrag van 7 miljoen euro, dat Ajax afgelopen zomer voor hem ontving. Maar misschien wel voor 40 of zelfs 50 miljoen euro.

Botman kent de geruchten over zijn nabije toekomst, maar zegt zich nu vooral op de duels met Ajax te richten. Hij zat dinsdag ook voor de televisie toen Paris Saint-Germain over Barcelona (1-4) heen walste. Als de nummer 2 van Frankrijk al in staat is om Barcelona te vernederen, hoe moeilijk moet een gehandicapt Ajax het dan wel niet tegen de koploper van Ligue 1 krijgen?

"We hebben gezien hoe sterk PSG is", stelt Botman. "Dat zegt veel over PSG maar ook over de Franse competitie. Natuurlijk zal Ajax spelers als Haller en Onana missen. Dat is zuur voor Ajax en zuur voor de betreffende spelers. Maar wij kunnen er niets aan doen dat er fouten zijn gemaakt. Ik denk dat Lille en Ajax redelijke aan elkaar gewaagd zijn. Ajax zal gaan aanvallen. Ze geven vaak veel ruimte weg. Als wij doen wat we moeten doen, dan kunnen wij daar wel van profiteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons gaat lukken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.