Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz denkt niet aan Oranje: 'Waarom zou ik?'

Bosz denkt niet aan Oranje: 'Waarom zou ik?'

31 aug 2020, 16:00

Natuurlijk wil Peter Bosz graag bondscoach worden van het Nederlands elftal, maar op dit moment is daar volgens hem geen sprake van. 'Het heeft alleen zin om daarover na te denken als je gevraagd wordt. En dat ben ik niet', zei de Nederlandse trainer van Bayer Leverkusen. 'Dus waarom zou ik daarover nadenken?'

Oranje heeft na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona een nieuwe bondscoach nodig. Dwight Lodeweges, die assistent was onder Koeman, heeft deze week de leiding over Oranje bij de wedstrijden in de Nations League tegen Polen en Italië.

'Bondscoach worden is voor iedere Nederlander een eer', zei de 56-jarige Bosz, die eind 2018 begon als trainer van Leverkusen. 'Het is het hoogste wat je in Nederland kan bereiken. Maar in het voetbal draait alles om het moment en dat heb je niet onder controle.' De oud-trainer van onder meer Vitesse en Ajax ligt nog tot de zomer van 2022 vast bij Leverkusen. Bosz was eerder al eens in beeld als bondscoach van Oranje, maar toen stond hij onder contract bij Borussia Dortmund.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.