Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz' Leverkusen bindt talent Wirtz langer aan zich

Bosz' Leverkusen bindt talent Wirtz langer aan zich

23 dec 2020, 14:35

Leverkusen-trainer Peter Bosz heeft toptalent Florian Wirtz voorlopig nog onder zijn hoede. Het contract van de tiener bij Bayer Leverkusen is opengebroken en verlengd tot de zomer van 2023, meldt de nummer 2 uit de Bundesliga woensdag.

Wirtz (17) debuteerde in mei in de Bundesliga en kwam inmiddels tot 27 duels voor Leverkusen. Hij werd op zijn zestiende de jongste doelpuntenmaker ooit in de hoogste klasse tot dat record vorige week werd gebroken door Youssoufa Moukoko van Borussia Dortmund.

"Florian heeft onze verwachtingen in zijn eerste jaar bij de selectie ruim overtroffen", zei manager Rudi Völler. "Het vertrouwen dat hij uitstraalt in de Bundesliga en in onze duels in de Europa League is indrukwekkend. Als deze ontwikkeling zich doorzet dan wacht Florian een geweldige carrière."

"Dat ik zo snel al mee mocht doen in zo'n topteam betekende een geweldige motivatie", liet jeugdinternational Wirtz optekenen. "Ik denk dat we met dit team mooie prijzen kunnen winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.