Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz kiest net als Van Nistelrooij in beker voor Drommel

Bosz kiest net als Van Nistelrooij in beker voor Drommel

20 dec 2023, 13:59

Joël Drommel verdedigt donderdag in de bekerwedstrijd tegen FC Twente het doel van PSV. Dat heeft trainer Peter Bosz op een persconferentie gemeld. Drommel krijgt de voorkeur boven eerste doelman Walter Benítez.

Bosz kiest daarmee voor dezelfde aanpak als zijn voorganger Ruud van Nistelrooij, die Benítez liet keepen in de Eredivisie en in Europese wedstrijden en Drommel in het nationale bekertoernooi. PSV won vorig seizoen de beker door Ajax in de finale na strafschoppen te verslaan. Drommel stopte één strafschop, van Edson Álvarez.

Drommel kwam dit seizoen nog niet in actie voor het eerste elftal van PSV. De Nederlandse clubs die zich plaatsten voor Europees voetbal, komen nu pas voor het eerst in actie in het bekertoernooi.

"Ik heb dit voorafgaand aan het seizoen met beide keepers besproken. Joël heeft vorig jaar dat toernooi gewonnen dus hij moet de kans krijgen om die titel te verdedigen", aldus Bosz. "Hij heeft het daar heel goed gedaan. Dat heb ik meegekregen en zelf gezien. Voor mij is het de eerste keer dat mijn reservedoelman in de beker keept. Dat heb ik verder nooit gedaan."

Noa Lang heeft de groepstraining weer hervat. De buitenspeler maakte eind november, na zeven weken afwezigheid, zijn rentree. Lang kreeg echter te maken met een terugslag. Of de Oranje-international tegen Twente bij de selectie zit, weet Bosz nog niet. "Ik ben geen medicus, maar ik zag geen beperkingen. Ik zal vragen wat de reactie op de training van gisteren is geweest. Als hij niet fit is, zal hij er niet bij zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.