Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz gaat met Leverkusen vol voor plek vier

Bosz gaat met Leverkusen vol voor plek vier

17 mei 2019, 12:55

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen weet wat zijn ploeg te doen staat in de laatste speelronde van de Bundesliga. ''We moeten winnen, daar draait alles om. En als het even kan, met veel doelpunten verschil'', zei Bosz een dag voor de slotwedstrijd tegen Hertha BSC.

De ploeg van Bosz staat nu op de vijfde plaats met 55 punten, evenveel als Borussia Mönchengladbach dat op basis van een iets beter doelsaldo de felbegeerde vierde plek inneemt. De top vier plaatst zich voor de Champions League. ''Toen ik in januari begon, sprak niemand daarover. Ik ben dus sowieso tevreden dat we überhaupt al over deze kans kunnen praten. Nu willen we het halen ook'', aldus Bosz.

Onderin de Bundesliga zijn alle beslissingen al gevallen, maar bovenin ligt bijna alles nog open. De titelstrijd tussen Bayern München (75 punten) en Borussia Dortmund (73) wordt zaterdag beslist. Achter RB Leipzig (66) strijden Gladbach, Leverkusen, Eintracht Frankfurt (54), VfL Wolfsburg (52), Hoffenheim (51) en Werder Bremen (50) om de resterende Europese tickets.

Borussia Mönchengladbach ontvangt Dortmund en Frankfurt gaat naar München. ''We horen wel hoe het daar gaat. Het belangrijkste is dat we zelf winnen'', aldus Bosz. ''Je kan wel tien scenario's bedenken over wat er kan gebeuren, maar dat heeft toch geen zin.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.