Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz blijft met Leverkusen koploper van de Bundesliga

Bosz blijft met Leverkusen koploper van de Bundesliga

16 dec 2020, 23:41

Trainer Peter Bosz blijft met Leverkusen koploper van de Bundesliga. De formatie won woensdag bij FC Köln, 0-4. Het verschil met de achtervolgers Bayern München en Leipzig bedraag 1 punt. Bayern versloeg VfL Wolfsburg (2-1), Leipzig won bij Hoffenheim (0-1).

Na 10 minuten leidde Leverkusen in Keulen al met 0-2. Mitchell Weiser en Moussa Diaby maakten de doelpunten. In de tweede helft had het elftal van Bosz een kwartiertje nodig om opnieuw twee keer te scoren. Patrik Schick en Florian Wirtz waren daarvoor verantwoordelijk.

Daley Sinkgraven viel ongeveer een kwartier voor tijd in bij Leverkusen.

Maximilian Philipp zette Wolfsburg in München al snel op voorsprong. De formatie van en met de Nederlandse spits Wout Weghorst moest vlak voor rust echter de gelijkmaker toestaan. Bayern scoorde via Robert Lewandowski.

Kort na de hervatting zette de Pool de kampioen en winnaar van de Champions League vervolgens ook op voorsprong.

Voor Leipzig scoorde Yussuf Poulsen na precies een uur in Hoffenheim. Justin Kluivert viel meteen na rust in bij Leipzig.

Augsburg won bij Arminia Bielefeld (0-1) door een doelpunt van Jeffrey Gouweleeuw vlak voor tijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.