Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp wijst absolute topfavoriet aan voor EK-winst

Boskamp wijst absolute topfavoriet aan voor EK-winst

31 mei 2021, 09:33

Met de teruggekeerde Karim Benzema en andere topspitsen als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Wissam Ben Yedder en Kingsley Coman behoort Frankrijk bij het komende EK tot de absolute kanshebbers voor de titel. Jan Boskamp is onder de indruk van de ploeg van trainer Deschamps, zo vertelt hij aan Het Belang van Limburg. 

‘Als je alleen al ziet wat die gasten thuislaten! Martial, Lacazette, Fekir, Camavinga, Fofana… Dat is niet normaal. Frankrijk is absoluut een van de topfavorieten’, denkt Boskamp, die - als hij één absolute favoriet moet aanwijzen - voor een ander land gaat. ‘Ik ben een eigenwijze man en dan kies ik tóch voor Italië.’

De analist is vooral benieuwd naar Karim Benzema, die na een absentie van ruim vijf jaar is teruggekeerd in de Franse selectie. ‘Hij maakt een enorm verschil natuurlijk. Die is sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid helemaal opgebloeid. Ik heb hem nog nooit zo zien spelen.’

Bondscoach Didier Deschamps nam Benzema vorige week op in zijn selectie voor het EK. De 33-jarige spits, die in 81 interlands 27 doelpunten maakte, werd jarenlang genegeerd door Deschamps, vanwege zijn rol in een afpersingszaak met een seksfilmpje. Tot nu. ‘Het enthousiasme in Frankrijk is enorm’, ziet Boskamp. ‘Deschamps en Benzema hebben hun trots opzijgezet en het zorgt weer voor een golf van sympathie voor de Franse bondscoach. Al denk ik niet dat Valbuena dit allemaal zo leuk gaat vinden..’

Benzema speelde tot dusver 81 interlands waarin hij 27 keer tot scoren kwam. Hij is dit seizoen namens Real Madrid goed voor 29 doelpunten in alle competities.

Bron: Het Belang van Limburg.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.