Terug

Volg Vandaag Inside

'Boskamp was als trainer echt goed in dat soort dingen en hij wist dat ik altijd toehapte'

'Boskamp was als trainer echt goed in dat soort dingen en hij wist dat ik altijd toehapte'

15 apr 2021, 16:18

Club Brugge verloor afgelopen zondag van Anderlecht (2-1), maar lijkt desondanks af te stevenen op de titel in de Jupiler Pro League. Toch denkt Jan Boskamp dat het geen kwaad kan als Club Brugge-trainer Philippe Clement zijn ploeg eens flink op scherp zet.

‘Brugge was de betere ploeg tegen Anderlecht en toch verliest het. Daar moeten ze wel voor opletten. Het is de taak van Flip (Philippe Clement, red.) om ervoor te zorgen dat de concentratie niet wegglipt, dat ze niet helemaal leeglopen in de play-offs’, zegt Boskamp in gesprek met het Belgische Nieuwsblad.

‘Weet je hoe ik dat deed?’, vervolgt de oud-trainer. ‘Ik reageerde ergens heel fel op om de groep wat te doen schrikken en de boel zo op scherp te zetten. Vaak ging ik bonje zoeken met Peter Maes. Bel hem maar eens, hij zal vast weten wat ik bedoel.’

‘Ik weet heel goed wat Boskamp bedoelt’, lacht Peter Maes, als Nieuwsblad navraag doet bij de voormalig doelman die bij Anderlecht te maken kreeg met trainer Jan Boskamp. ‘Ik herinner het me nog goed, de laatste training voor de bekerfinale in 1993-94. We speelden een wedstrijdje en alles ging er nogal gezapig toe. Op een gegeven moment kwam ik uit en gleed ik met de bal in mijn handen tot aan de backlijn. Boskamp floot voor een vrije trap, waarop ik hem zei dat ik de bal helemaal niet met mijn handen buiten de zestien had geraakt. Boskamp bleef bij zijn beslissing en gaf een vrije trap. Er vlogen nog wat woorden heen en weer, waarna ik de bal in zijn richting trapte en hij me naar binnen stuurde. “En die bekerfinale kan je op je buik schrijven”, riep hij me nog na.’

Maes, die nog een poging deed om zich te verontschuldigen bij zijn trainer, leek de bekerfinale te gaan missen. ‘Op het blad met de selectie voor de bekerfinale tegen Club stond mijn naam effectief niet genoteerd’, blikt de huidige trainer van STVV terug. ‘Toen ik uit het busje stapte dat de Limburgse spelers naar huis bracht, wenste ik de jongens nog succes. Waarop Luc Nilis plots zei: “Je bent erbij, hoor.” Wat bleek: Boskamp had de naam van zijn doelman tóch op het formulier gezet. ‘Heel de groep op scherp door dat akkefietje en uiteindelijk wonnen we de finale met 2-0’, aldus Maes. ‘Boskamp was echt goed in dat soort dingen en hij wist dat ik toch altijd toehapte.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.