Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp verrast door vertrek oud-Ajacied: 'Gek dat hij het niet gered heeft'

Boskamp verrast door vertrek oud-Ajacied: 'Gek dat hij het niet gered heeft'

7 feb 2022, 10:33

Jan Boskamp werd deze winterse transferperiode verrast door de transfer van Carel Eiting. De voormalig Ajacied liet KRC Genk op Deadline Day achter zich, om terug te keren bij Huddersfield Town. 

In de zomer van 2021 tekende Eiting in Genk nog een vierjarig contract, maar sinds het vertrek van de Nederlandse trainer John van den Brom kwam Eiting onder zijn nieuwe coach Bernd Storck steeds minder aan spelen toe. Eiting en KRC Genk besloten in goed overleg om het contract van de 23-jarige middenvelder te ontbinden. ‘Of ik verrast was? Zeker, zegt Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg. ‘Het was toch een jongen die ik hoog inschatte. Hij trekt nu naar zijn ex-club Huddersfield. Dat ze hem terughalen wil zeggen dat ze hem goed vinden.’ 

‘Ik vond Eiting bij Ajax ook al een goede speler’, blikt de analist terug. ‘Het voetballend vermogen heeft hij altijd gehad. Ik vind het gek dat hij het niet gered heeft. Maar hij is nu bijna 24, dan moet je gewoon spelen.’

Sinds het ontslag van Van den Brom in december, werd Eiting - als hij speelde - door Storck op verschillende posities ingezet. Zelden speelde de middenvelder nog op zijn geliefde nummer 6 of 8-positie. ‘Toen Storck hem als linksachter begon uit te spelen wist Eiting waarschijnlijk al hoe laat het was…’, aldus Boskamp.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.