Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp tipt bondscoach: 'Je kan niet meer om hem heen'

Boskamp tipt bondscoach: 'Je kan niet meer om hem heen'

5 apr 2021, 19:07

Over enkele weken staat het EK op het programma. Elke bondscoach heeft de ondankbare taak om 23 spelers te selecteren voor het toernooi, zo ook Roberto Martinez. De bondscoach van België krijgt in Het Belang van Limburg alvast advies van Jan Boskamp.

‘Martinez kan niet meer om Leandro Trossard heen’, aldus Boskamp over de  26-jarige linksbuiten van Brighton & Hove Albion. ‘Trossard is al weken goed bezig. Ook bij Brighton maakt hij het verschil. Als hij dit niveau volhoudt, zit hij straks in de EK-selectie.’

Trossard, die op dezelfde positie speelt als België-smaakmaker Eden Hazard, verdient volgens de analist een plekje in de 23-koppige selectie van Martinez. ‘Hazard is weer aan het trainen en is van enorme klasse. Maar Eden is al twee jaar op de sukkel. Ik zie niet in waarom Trossardje en Eden niet allebei geselecteerd kunnen worden.’

Of Martinez iets met het advies doet is nog maar de vraag, zo weet ook Boskamp. ‘Martinez luistert niet naar de buitenwereld. Hij heeft duidelijk een eigen manier van werken en dat vind ik nu net het leukste aan hem: hij luistert naar niemand!', aldus Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg.

Het EK voetbal begint op 11 juni. Tien dagen eerder moeten de definitieve selecties bij de UEFA binnen zijn. Alleen als een geselecteerde speler geblesseerd raakt, kan een land daarna nog in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd een vervanger oproepen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.