Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp schrikt van Lionel Messi: ‘Neen, dat kan echt niet!’

Boskamp schrikt van Lionel Messi: ‘Neen, dat kan echt niet!’

4 okt 2021, 13:15

Jan Boskamp schrok van Lionel Messi, tijdens het Champions League-duel met Manchester City (2-0). De Argentijn wist weliswaar te scoren voor zijn nieuwe ploeg, maar verraste vriend en vijand door in de slotfase te fungeren als muurligger. 

‘Neen! Dat kan echt niet. Leg daar dan een verdedigende middenvelder of materiaalman neer, maar toch niet Messi?’, zegt Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg. ‘Sowieso vind ik dat hele muurliggen maar niks, maar ik weet dat ik ouderwets ben.’ De muurligger is een betrekkelijk nieuw fenomeen in het voetbal waarbij een speler bij een vrije trap ruggelings achter de verdedigingsmuur van zijn ploeg gaat liggen om een eventuele schuiver te kunnen blokkeren met zijn lichaam. 

Minder verrast was de analist door de overwinning van Messi en co op Manchester City. ‘Trainer Mauricio Pochettino heeft de grote drie weten te motiveren’, weet Boskamp. ‘In de eerste wedstrijd haalde hij er Neymar een kwartier voor tijd uit. Daarna deed hij dat bij Messi en die had er zwaar de ziekte in. Het afgelopen weekend wisselde hij Mbappé. Alle drie waren ze op hun pik getrapt. Ze moesten het nu wel even laten zien.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.