Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp pleit voor wissel bij Oranje: ‘Hij denkt sneller dan de rest'

Boskamp pleit voor wissel bij Oranje: ‘Hij denkt sneller dan de rest'

1 dec 2022, 08:41

Jan Boskamp pleit tegenover Het Belang van Limburg voor een wissel bij het Nederlands elftal. ‘Bossie’ noemt het spijtig dat PSV’er Xavi Simons tegen Qatar niet mocht invallen.

Simons stapte afgelopen zomer transfervrij over van PSG naar PSV, waar hij grote indruk maakt. "Je ziet dat het kereltje bij Barcelona en Paris-Saint Germain met wereldsterren zoals Messi en Mbappé heeft getraind. Hij denkt sneller dan de rest. Het spelletje gaat hem zo gemakkelijk af." Boskamp had dan ook gehoopt op speeltijd voor het negentienjarige talent. "Ik had hem een halfuurtje gegund."

Verder is de oer-Feyenoorder erg kritisch op het spel van Oranje. "Voortdurend dat vervelende balletje breed. Deze 90 minuten, of waren het er 96, duurden zó lang. Ik kreeg er pijn van aan mijn Rotterdamse koppie. Na de 1-0 van Gakpo hoopte ik nog dat Oranje lekker zou ballen. Daar kwam niks van in huis. Om zoveel mogelijk energie te besparen heet dat dan. Wat een slap gelul allemaal", concludeert Jan.

Zaterdagmiddag neemt Oranje het op tegen de nummer twee uit groep B: Team USA. De Amerikanen verzekerden zich van een plek in de achtste finales na de overwinning op Iran (1-0).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.