Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp kiest enigszins verrassende vervolgstap voor Haaland

Boskamp kiest enigszins verrassende vervolgstap voor Haaland

8 apr 2021, 14:33

Vorige week donderdag werd Mino Raiola met de vader van Erling Haaland, Alf-Inge Haaland, gespot op een vliegveld in Barcelona. Het tweetal ging in gesprek met Barça-voorzitter Joan Laporta over een mogelijke transfer van Erling Haaland naar FC Barcelona. Jan Boskamp denkt echter niet dat de toekomst van de Noor in Barcelona ligt. Volgens de analist kan het financieel noodlijdend FC Barcelona hem helemaal niet betalen.

‘Sorry, maar dat bezoek aan Barcelona kan toch niet? Alleen al het aankoopbedrag is 180 miljoen euro. Als Barcelona dat bedrag kan neertellen, dan kan de UEFA net zo goed stoppen met Financial Fair Play. Ze hebben een miljard euro schuld. Normaal moet je dan de boeken toedoen’, stelt Boskamp.

De analist denkt dat Haaland er zelf ook niet goed aan doet door in Barcelona te tekenen. ‘Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat hij in dat voetbal van Barça past. Bij Manchester City of Real Madrid ook niet. De ruimtes zijn daar te klein, Haaland heeft ruimte nodig.’

Op de vraag van Het Belang van Limburg voor welke club het Borussia Dortmund-talent wél moet kiezen, reageert Boskamp stellig: 'Manchester United. Dat is dit seizoen 20 meter naar achteren gaan spelen. Ideaal voor die Noor!’

Haaland stapte begin 2020 van Red Bull Salzburg over naar Borussia Dortmund. De lange en sterke spits ondertekende een contract tot medio 2024 bij de Duitse club. Een tussentijdse transfer van de trefzekere Noor gaat in elk geval heel veel geld kosten. Haaland heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij voor 75 miljoen euro mag vertrekken uit Dortmund. Die contractuele bepaling wordt volgens The Guardian echter pas in de zomer van 2022 rechtsgeldig. Borussia kan daardoor nu nog de hoofdprijs voor hem vragen en denkt daarbij aan een bedrag van tenminste 150 miljoen euro.

De 20-jarige aanvaller kwam dinsdag nog in actie tegen het Manchester City van trainer Pep Guardiola. Bekijk hieronder de samenvatting van het bloedstollende duel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.