Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp: 'Jammer dat een stelletje mafkezen het verziekt voor alle andere supporters'

Boskamp: 'Jammer dat een stelletje mafkezen het verziekt voor alle andere supporters'

11 dec 2023, 14:51

Jan Boskamp heeft geen goed woord over voor de rellen bij de wedstrijd in de achtste finales van de beker tussen Standard en RSC Anderlecht. Fans van de bezoekende club zijn zeker tot het einde van het seizoen 2024-2025 niet welkom bij de onderlinge wedstrijden.

"Je kon het zo voorspellen", begint Jan in gesprek met Het Belang van Limburg. "Toen ik hoorde dat Standard-hooligans een deel van de Anderlecht-tifo hadden gejat, wist ik dat het weer hommeles ging worden. Ik vraag me af wat die mafketels bezielt om er zo een verschrikkelijke puinhoop van te maken? En waarom slagen wij er maar niet in om dat soort figuren uit onze stadions te weren? In Engeland lukt dat wel. Daar mag je niet eens naar het gras kijken of je hebt al een stadionverbod aan je broek."

Tijdens de wedstrijd vorige week gooiden de bezoekende fans van Standard stoeltjes en vuurpijlen naar de aanhang van Anderlecht. De scheidsrechter moest de wedstrijd enige tijd stilleggen. "Een verstandige beslissing", vervolgt Jan. "Anders zou het sowieso opnieuw uit de hand lopen. Maar het is wel jammer dat een stelletje mafkezen het verziekt voor alle andere supporters. Zij zijn hier het grootste slachtoffer van."

Standard en RSC Anderlecht hebben vandaag een verklaring naar buiten gebracht. "Beide clubs betreuren dit ten zeerste en beseffen dat hiermee ook een deel van de goedmenende en trouwste supporters wordt getroffen, maar willen hiermee een krachtig signaal geven dat geweld niet thuishoort in en rond een voetbalstadion. In de afgelopen zes jaar is het vier keer fout gegaan. Het is daarom tijd om een reflectieperiode in te lassen", aldus de clubs in een gezamenlijke verklaring.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.