Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp en De Mos lyrisch: 'Hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg'

Boskamp en De Mos lyrisch: 'Hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg'

1 nov 2021, 12:38

Jan Boskamp en Aad de Mos zijn erg te spreken over Yorbe Vertessen. De twee analisten laten zich in gesprek met Het Laatste Nieuws lovend uit over de Belgische jeugdinternational van PSV. 

‘Ik zit echt te wachten op zijn doorbraak. Kracht, snelheid, scorend vermogen,... Ik vind hem héél goed’, zegt Boskamp over de PSV-aanvaller, die zaterdag met twee doelpunten een groot aandeel had in de 5-2 overwinning op FC Twente. ‘PSV heeft nu die Vinicius gekocht (huur van Benfica, red.), maar ik zou toch voor Vertessen kiezen. Van rechts, van links, het maakt hem niet uit. Heel goeie voetballer, het zit er echt in.’

Ook de Mos is lyrisch over de 20-jarige Belg. ‘Yorbe is zeer talentvol, hij heeft veel toekomst’, zegt Aad300. ‘Hij heeft snelheid en een goeie eerste balaanname. Hij heeft Jong PSV eigenlijk overgeslagen en is meteen bij het eerste elftal terechtgekomen. Dat lukt alleen de meest talentvolle jongens.’

De Mos verwacht dat ook het Belgische publiek Vertessen zal leren kennen. ‘Zeker weten, hij heeft een toekomst bij de nationale ploeg van België. Hij is doelgericht en bezit veel technische vaardigheden. Geloof me: een plaats bij de Rode Duivels gaat er echt wel van komen.’

Vertessen staat na zijn doelpunten tegen FC Twente op drie goals en twee assists in de Eredivisie. De Belg wist ook al in de Europa League (tegen Sturm Graz) en in de Johan Cruijff Schaal (tegen Ajax) te scoren. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.