Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp: ‘Als ik met hem geen bonje had gehad, was ik nooit bij Feyenoord weggegaan’

Boskamp: ‘Als ik met hem geen bonje had gehad, was ik nooit bij Feyenoord weggegaan’

25 mrt 2022, 16:32

Mogen uitkomen voor de club waar je groot fan van bent, het overkwam Jan Boskamp. De in Rotterdam geboren middenvelder kreeg op zijn zeventiende een contract bij Feyenoord en speelde uiteindelijk 102 wedstrijden in het eerste van De Stadionclub. 

Tot er in 1974 een abrupt einde kwam aan zijn tijd in Rotterdam. Boskamp won dat seizoen de landstitel en veroverde de UEFA Cup, maar moest in het slot van het seizoen plots genoegen nemen met een rol als reserve. Van de ene op de andere dag besloot toenmalig Feyenoord-trainer Wiel Coerver de middenvelder te passeren. ‘Ik speelde alles’, blikt Boskamp in een podcast van Play Sports terug. ‘Alleen op een bepaald moment waren we aan het wandelen voorafgaand aan een Europees duel met Stuttgart, en ik liep twee meter achter hem. Toen hoorde ik Coerver zeggen “Die Boskamp is waardeloos...’”

Boskamp wist niet wat hem overkwam, zo vertelt hij. ‘Ik dacht dat ik gek werd, Ik dacht: kus nou mijn kloten. Ik wou ‘m echt naar de strot vliegen, alleen mijn kameraad Wim Jansen heeft me tegengehouden.’

De oer-Feyenoorder wist op tijd te kalmeren en kwam tot de conclusie dat het beter was om uit Rotterdam te vertrekken. ‘Zodoende had ik iets van, nou moet ik hier weg. Maar als ik geen bonje had gehad met Wiel Coerver, was ik er nóóit weggegaan.’

Bekijk hieronder de hele video met Jan Boskamp terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.