Terug

Volg Vandaag Inside

Borussia Dortmund overklast Schalke 04 in derby

Borussia Dortmund overklast Schalke 04 in derby

20 feb 2021, 21:34

Borussia Dortmund heeft in de Duitse voetbalcompetitie de Kohlenpottderby tegen Schalke 04 op overtuigende wijze gewonnen. De ploeg van trainer Edin Terzic zegevierde in Gelsenkirchen met 4-0. De Noorse spits Erling Haaland zorgde vlak voor rust voor het hoogtepunt van de wedstrijd.

De 20-jarige Haaland volleerde met een halve omhaal een voorzet van Jadon Sancho langs doelman Michael Langer, die de geblesseerd uitgevallen Ralf Fährmann na een half uur was komen vervangen. De Noor tekende daarmee voor de 0-2. Enkele minuten eerder had Sancho de score geopend na geklungel achterin bij Schalke.

In de tweede helft liep Dortmund weg bij de thuisclub door doelpunten van Raphaël Guerreiro en opnieuw Haaland, die zijn productie dit seizoen opvoerde naar zeventien doelpunten in de Bundesliga. Daarmee heeft de Noor in zijn eentje al vaker gescoord dan heel Schalke, dat pas vijftien goals maakte dit seizoen.

Klaas-Jan Huntelaar, nog altijd geblesseerd, zag vanaf de tribune hoe zijn teamgenoten de vijftiende nederlaag van het seizoen incasseerden. Met slechts 9 punten uit 22 wedstrijden staat Schalke vast op de laatste plaats. Dortmund, dat eerder in de week in de achtste finales van de Champions League met 3-2 won bij Sevilla via twee goals van Haaland, is de nummer 6 van de Bundesliga.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.