Terug

Volg Vandaag Inside

Borussia Dortmund ontslaat trainer Favre

Borussia Dortmund ontslaat trainer Favre

13 dec 2020, 15:44

Borussia Dortmund heeft trainer Lucien Favre ontslagen. De club houdt de 63-jarige Zwitser verantwoordelijk voor een serie tegenvallende resultaten.

Borussia Dortmund ging zaterdag in eigen stadion ongenadig hard onderuit tegen VfB Stuttgart (1-5). Borussia Dortmund staat vijfde in de Bundesliga, met 5 punten minder dan koploper Bayern München.

Favre is sinds de zomer van 2018 trainer van Dortmund. Onder zijn leiding eindigde de club tweemaal tweede achter kampioen Bayern München. "We zijn van mening dat de doelen die we willen bereiken in gevaar komen", verklaarde technisch directeur Michael Zorc het ontslag van Favre.

Edin Terzic, de voormalige assistent van Favre, maakt het seizoen als hoofdtrainer af. Hij debuteert dinsdag als Borussia Dortmund het opneemt tegen Werder Bremen. Terzic was eerder al jeugdcoach bij Dortmund en werkte als assistent-trainer bij West Ham United en Besiktas.

De Duitser Terzic leidt zondag al de training van Dortmund.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.