Terug

Volg Vandaag Inside

Borussia Dortmund is spoor bijster: derde verliespartij in vier duels

Borussia Dortmund is spoor bijster: derde verliespartij in vier duels

6 feb 2021, 18:41

Borussia Dortmund zakt steeds verder weg in de Bundesliga. De club leed bij SC Freiburg de derde nederlaag in de laatste vier competitieduels (2-1) en vindt zich nu terug op de zesde plaats.

Dortmund heeft een achterstand van maar liefst 16 punten op koploper Bayern München, de landskampioen van de afgelopen 8 jaar. Het verschil met het als vierde geklasseerde Bayer Leverkusen is opgelopen tot 3 punten. De nummer 1 tot en met 4 van de Bundesliga mogen volgend seizoen de Champions League in. Freiburg dankte de zege aan doelpunten van Jeong Woo-yeong en Jonathan Schmid. Youssoufa Moukoko scoorde bij een achterstand van 2-0 voor Dortmund.

RB Leipzig handhaafde zich op de tweede positie met een zege bij Schalke 04: 0-3. Nordi Mukiele, Marcel Sabitzer en Willi Orban scoorden in Gelsenkirchen. Bij Leipzig ontbrak de geblesseerde Justin Kluivert. Klaas-Jan Huntelaar had nog te veel last van een kuitblessure om voor Schalke 04 in actie te kunnen komen.

Leipzig verkleinde de achterstand op koploper Bayern München tot 7 punten. Schalke blijft de nummer laatst van de Bundeliga houdt een achterstand van 9 punten op Hertha BSC, de op dit moment 'veilige' nummer 15 van de Duitse voetbalcompetitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.