Terug

Volg Vandaag Inside

'Borussia Dortmund en Mislintat concreet in gesprek over terugkeer'

22 mrt 2024, 13:45

Sven Mislintat mag daadwerkelijk hopen op een terugkeer bij Borussia Dortmund. De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden tussen Die Borussen en de ex-directeur voetbalzaken van Ajax. Dat meldt Florian Plettenberg namens Sky Sport.

Mislintat wordt gezien als de ideale opvolger van de huidige technisch directeur Sebestian Kehl. Kehl vervangt namelijk algemeen directeur Hans-Joachim Watzke, die na dit seizoen vertrekt bij Dortmund. Mislintat kan niet wachten om terug te keren bij 'zijn droomclub' Borussia Dortmund. Hij werkte namelijk eerder als scout bij Die Borussen.

Mislintat tekende vorig jaar een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde twaalf nieuwe spelers, maar werd in september na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord ontslagen. Volgens Ajax door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. De club verkeerde op dat moment onder in de Eredivisie.

De Duitser baalt nog altijd dat hij moest opstappen. "Ik heb het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat er mogelijk was geweest met dit team", zei hij bij de Duitse tv-zender Sky. Maar ik vind het wel mooi voor de spelers en de club dat het na de trainerswissel beter is gaan draaien. Dat zet mij ook in een wat beter daglicht."

Na Mislintat moest uiteindelijk ook trainer Maurice Steijn vertrekken. Mislintat erkent dat de aanstelling van Steijn een verkeerde keuze was. "Ik ben medeverantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de trainer en die schuld neem ik op me. Maar daar heb ik lering uit getrokken. Dat is ook belangrijk met het oog op een toekomstige job. Ajax is voor mij nu verleden tijd, al blijft het een rare gewaarwording om na vier, vijf maanden alweer te moeten vertrekken."

Eerder sprak Sjaak Swart zijn ongenoegen uit over onder meer Sven Mislintat in gesprek met Noa Vahle. Bekijk het interview terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.