Terug

Volg Vandaag Inside

Boris Johnson neemt op iconische wijze afscheid: 'Hasta la vista, baby!'

Boris Johnson neemt op iconische wijze afscheid: 'Hasta la vista, baby!'

20 juli 2022, 15:10

De scheidende Britse premier Boris Johnson heeft woensdag zijn laatste vragenuurtje in het Lagerhuis beëindigd met de woorden "hasta la vista, baby!"

Bij zijn afscheid van de Britse Tweede Kamer die op vakantie gaat, kreeg hij applaus van de Conservatieve parlementariërs. Johnson moest deze maand na een storm van kritiek, ook uit eigen gelederen, en het vertrek van bewindslieden tot de conclusie komen dat hij het leiderschap van de Conservatieven moest neerleggen. De door schandalen geplaagde Johnson wordt in september opgevolgd door een partijgenoot. Die wordt gekozen door de partijleden en wordt dan automatisch de nieuwe premier.

Hij had nog wel wat adviezen aan die opvolger. "Als eerste: blijf dicht bij de Amerikanen, neem het op voor de Oekraïners, en voor vrijheid en democratie overal." Johnson raadde ook belastingverlaging en deregulering aan. Johnson herinnerde verder aan het vertrek uit de Europese Unie onder zijn regering en noemde dat het herstel van de nationale onafhankelijkheid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.