Terug

Volg Vandaag Inside

Bonucci draagt rugnummer 19 bij Italiaans elftal tijdelijk over

Bonucci draagt rugnummer 19 bij Italiaans elftal tijdelijk over

16 nov 2020, 18:19

Het rugnummer 19 is bij het Italiaanse voetbalelftal altijd voorbehouden aan Leonardo Bonucci, maar de 33-jarige verdediger van Juventus moest vanwege een blessure het duel met Polen in de Nations League overslaan. Hij moet daardoor nog even wachten op zijn honderdste interland voor de 'Azzurri'. Bonucci bleef wel bij de groep om morele steun te verlenen en hij droeg zijn shirt met nummer 19 persoonlijk over aan zijn vervanger Alessandro Bastoni.

'Ik verwachtte het helemaal niet', zei Bastoni. 'Ik liep de kleedkamer binnen en zag het shirt met nummer 19 op mijn stoel liggen. Bonucci zei dat ik zijn honderdste interland in dit shirt moest spelen. Hopelijk heb ik hem trots gemaakt.'

De 21-jarige Bastoni, verdediger van Internazionaole, speelde tegen Polen pas zijn tweede interland. Hij wist de Poolse topschutter Robert Lewandowski in toom te houden. Bastoni zat de spits van Bayern München steeds dicht op de huid en kreeg al in de eerste helft een elleboogstoot van de geïrriteerde Lewandowski in zijn gezicht. 'Het deed even pijn, maar ik ben in orde. Nee, hij heeft geen excuses gemaakt. Hij begon zelfs te klagen bij de scheidsrechter. Maar goed, hij is ouder, dus ik laat het maar gaan.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.