Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Wiegman had op meer gehoopt bij Oranje

Bondscoach Wiegman had op meer gehoopt bij Oranje

10 apr 2021, 11:32

Bondscoach Sarina Wiegman moest toezien hoe Nederland het "super moeilijk" had met Spanje. De voetbalsters verloren de oefenwedstrijd in Marbella met 1-0. "Ik ben vooral teleurgesteld over het spel van ons. Ik had gehoopt dat we meer op de mat konden leggen dan we hebben gedaan", aldus de bondscoach.

Oranje kreeg geen grip op de wedstrijd, stelde Wiegman al snel vast. "Zij kwamen met een storm en daar hadden we geen antwoord op. Na een minuut of twintig werd dat iets minder en toen hoopte ik dat we meer aan voetballen zouden toekomen, maar we verloren de bal steeds zo snel. In de slotfase konden we nog 1-1 maken, maar zij hadden veel meer doelpunten kunnen maken."

Wiegman had vooraf aangegeven dat ze graag tegen sterke tegenstanders wilde oefenen in de aanloop naar de Olympische Spelen. Spanje hoort daar volgens haar zeker bij, al heeft dat land zich niet geplaatst voor Tokio. "Ik vind Spanje in het positiespel van de buitencategorie, misschien alleen vergelijkbaar met Japan", zei de bondscoach. "Ik ben in alle interlands die we hebben gespeeld niet zo'n goed voetballende ploeg tegengekomen. Vandaag troffen we een tegenstander die beter was dan Nederland. Ik ga daar echter geen slapeloze nachten van hebben, wij gaan door met waar we mee bezig zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.