Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Venezolaanse voetballers stapt op

Bondscoach Venezolaanse voetballers stapt op

2 jan 2020, 20:53

De voetbalbond van Venezuela moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Rafael Dudamel heeft zijn ontslag ingediend. De 46-jarige trainer had een slechte relatie met de bestuurders van de bond en vond het daarom beter om te vertrekken. Naar verluidt is hij in beeld om trainer te worden van de Braziliaanse club Atlético Mineiro.

"Dit is de beste oplossing voor de nationale ploeg", aldus Dudamel, oud-doelman van Venezuela. Hij speelde bijna zestig interlands voor zijn land en wist daarin als keeper ook een doelpunt te maken, uit een vrije trap.

Dudamel werd in 2016 aangesteld als bondscoach, toen Venezuela al nagenoeg kansloos was in de kwalificatie voor het WK 2018. Op het toernooi om de Copa América haalde Venezuela afgelopen jaar ongeslagen de kwartfinales, maar daarin was Argentinië met 2-0 te sterk. De opvolger van Dudamel begint in maart aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.