Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Regragui veroordeelt vernielingen: 'Dat zijn geen echte Marokkanen'

Bondscoach Regragui veroordeelt vernielingen: 'Dat zijn geen echte Marokkanen'

30 nov 2022, 12:51

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft de rellen in Europese steden, na de zege op het WK tegen België (2-0), veroordeeld. "Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent", zei hij desgevraagd tijdens een persconferentie voorafgaand aan de beslissende poulewedstrijd tegen Canada van donderdag.

Na de knappe zege van de Marokkanen ging het onder meer mis in Brussel, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. "Ik denk niet dat het echte Marokkaanse mensen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren", aldus Regragui.

Marokko heeft na twee wedstrijden 4 punten in groep F en is donderdag bij een gelijkspel of overwinning op het al uitgeschakelde Canada zeker van een plek in de achtste finales. In 1986 kwam Marokko voor het laatst zo ver bij een WK.

Mocht zijn elftal zich plaatsen, hoopt Regragui dat rellen uitblijven. "Je kunt blij zijn en feestvieren, maar je moet respect tonen voor iedereen. Ik hoop dat iedereen morgen geniet en dat we na afloop met z'n allen dansen en huilen. Niet huilen van verdriet, maar huilen omdat we bij de laatste zestien zitten."

Bij Marokko voetballen onder anderen oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat en oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.